Tuesday, 29 November 2011

Hasrat James, Martin tidak kesampaian (30.11.2011)

IMPIAN peminat pasukan bola sepak Kedah untuk melihat kelibat dua pemain import yang pernah menyarung jersi hijau kuning, Marlon Alex James dan Nelson San Martin tidak kesampaian apabila mereka disahkan tidak akan menyertai pasukan itu tahun depan.
Jurulatih Kedah Wan Jamak Wan Hassan berkata kedua-duanya tidak dipilih oleh Persatuan Bola Sepak Kedah (KFA) disebabkan faktor umur dan kecederaan.

“Umur mereka dah lebih 30 tahun, dengan kecederaan dialami sehingga mengambil masa satu hingga dua bulan untuk pulih nyata merugikan Persatuan Bola Sepak Kedah (KFA),” katanya.
Beliau berkata jika pihak pengurusan mengambil dua pemain itu ia hanya akan membazirkan duit rakyat dan peminat kerana mungkin mereka tidak boleh beraksi dalam semua perlawanan musim depan.

“Saya harap peminat lupakan Marlon dan Nelson kerana saya mahu pemain import yang bermain untuk kesemua 56 perlawanan tahun depan melibatkan piala AFC, Piala FA, Liga Super dan Piala Malaysia,” katanya.

Marlon, 35, dan Nelson, 31 adalah bekas tonggak utama yang membantu Kedah muncul juara tiga piala - Liga Super, Piala FA dan Piala Malaysia dua musim berturut-turut pada 2007 dan 2008.

Wan Jamak turut mengakui lebih tertarik dengan tahap permainan yang ditunjukkan pemain tempatan berbanding import pada aksi persahabatan Kedah yang menewaaskan pilihan import 3-1, kelmarin.

No comments:

Post a Comment