Friday, 6 January 2012

Hai O tak duga dipilih kapten ATM (6.1.2012)

HAIRUDDIN Omar tidak menduga dipilih sebagai kapten pasukan Angkatan Tentera dalam saingan bola sepak Liga Perdana bermula Isnin ini.
Hairuddin, 32 atau lebih dikenali dengan panggilan Hai-O berterima kasih kepada pengurusan dan ketua jurulatih pasukan, B Sathianathan kerana memberi kepercayaan kepadanya memakai kain lilitan ketua pasukan.

“Saya tidak menduga diberi penghormatan mengetuai pasukan yang mempunyai ramai pemain bintang ini dan tugas ini saya anggap paling berat dan penuh cabaran.
“Namun saya sedia memikul cabaran itu dengan harapan membawa pasukan mencapai sasaran musim ini,” kata pemain berasal dari Terengganu itu.

Pemilihan Hairuddin memang kena pada tempatnya berdasarkan pengalamannya beraksi di peringkat antarabangsa dan liga tempatan.

Selaku penyerang, dia pemain pertama di negara ini yang membuat hatrik ketika membantu dua pasukan berlainan muncul juara Piala Malaysia musim 2009, 2010 dan 2011.
Pada 2009 dia mewakili Negeri Sembilan, pada 2010 mewakili Kelantan dan musim lalu sekali lagi mewakili Negeri Sembilan yang menyaksikan gol jaringannya membawa Negeri Sembilan menjuarai kejohanan untuk kali kedua.

Sementara itu, Sathianathan berkata, Hairuddin dipilih kerana berpengalaman luas di samping mempunyai taraf disiplin tinggi serta disegani lawan dan rakan sepasukan.
“Secara peribadi saya mengenali Hairuddin sejak zaman remajanya dalam skuad kebangsaan dan skuad olimpik negara satu ketika dulu,” katanya.

“Kehadirannya sebagai kapten memudahkan saya berkomunikasi dengan setiap pemain di dalam dan luar padang,” katanya lagi.

Selain Hairuddin, pengurusan juga melantik pemain tengah yang juga bekas pemain Johor FC, Rezal Zambery Yahya sebagai pembantu Hairuddin.

“Kami harap semua pemain memberi sokongan kepada mereka dalam mengharungi kejohanan musim ini,” kata Sathianathan.

Tugas Tentera bermula apabila menunggu NS Betaria FC di Stadium MPPJ pada perlawanan pembukan tirai.

No comments:

Post a Comment