Friday, 6 January 2012

Gerrard inspirasi Reds: Spearing (6.1.2012)

LIVERPOOL: Jay Spearing percaya Steven Gerrard mampu memberi inspirasi kepada Liverpool untuk meraih piala ketika skuad kendalian Kenny Dalglish mahu melupakan kontroversi yang menenggelamkan juara Eropah lima kali itu.
Liverpool dikritik kerana mengeluarkan kenyataan yang menyokong kuat Luis Suarez, pemain yang digantung lapan perlawanan kerana insiden perkauman terhadap pemain pertahanan Manchester United, Patrice Evra.

Penyerang antarabangsa Uruguay itu akan terus menjalani hukuman ketika menentang kelab bahagian tiga, Oldham Athletic di Anfield untuk pertemuan pusingan ketiga Piala FA, awal pagi esok.
Namun Gerrard yang sudah meningkatkan tahap kecergasan dengan beberapa perlawanan sebelum ini sebagai pemain gantian kerana jangkitan buku lali dijangka berada dalam kesebelasan utama untuk pertama kali sejak tiga bulan lalu.

Kapten Liverpool yang penuh inspirasi itu beraksi 33 minit ketika tewas 0-3 kepada pendahulu liga, Manchester City yang juga penampilan ketiga berturut-turut Gerrard sebagai pemain gantian.

Spearing yakin rakan di bahagian tengah itu boleh menjadi inspirasi pasukannya selepas kehilangan Suarez ketika cabaran Liverpool berada di persimpangan. - AFP

No comments:

Post a Comment